slideshow04

Општина Прибој наградила најбоље ученике за постигнуте резултате у школској 2017/2018.години

Општина Прибој традиционално сваке године награђује ученике за постигнуте резултате у школовању, па се тако на крају ове школске године награди обрадовило 123 вредних ученика из школа са територије општине Прибој.

Новчане награде ученицима уручио је председник Скупштине општине Борис Мрдовић, који је том приликом честитао ученицима и њиховим менторима, рекавши да су они будућа снага овог града, јер се будућност једног града мери у будућим генерацијама.

„Младост, знање и морално образовање су темељи друштва и државе у којој живимо. Најбоља инвестиција за период који долази је улагање у младост и у будућност те државе.“, рекао је Мрдовић.

Он је подсетио да локална самоуправа већ осам година награђује најбоље ученике и њихове професоре, што говори колико се њихов рад прати и поштује.

Ученици који су основно и средње образовање завршили са просечном оценом 5,00 награђени су са по 8.000 динара, а они који су основно и средње образовање завршили као ученици генерације са по 10.000 динара. Награде су добили и они ученици који су остварили запажене резултате на на међународним такмичењима, па су тако за прво место добили по 15.000 динара, за друго 12,000 дин, а за треће 10.000 динара. Они који су остварили резултате на републичким такмичењима награђени су за прво место по 10.000 дин, друго 8.000 дин и треће 7.000 дин. Нису изостале награде и за оне који су се доказали на окружним такмичењима, па су тако и ови ученици награђени за прво место са по 5.000 дин, за друго 3.000 дин и за треће по 2.000 дин.

За ученике који су освојили једно од прва три места на окружном екипном такмичењу, такође су обезбеђене награде и то у износима за прво место по 2.000, друго 1.500 дин и треће 1.000 дин.

Награде су обезбеђене и за менторе ученика на међународним, републичким и окружним такмичењима, у износу награде коју је остварио ученик, с тим да у случају да један ментор има више такмичара, истом буде додељена једна награда, и то за освојен највећи резултат његовог ученика такмичара.

dodela nagrada najboljim ucenicima 2018