banner-mosi2018

Потписани уговори за изградњу 11 кућа расељених и избеглих

Министар без портфеља у Влади Србије, др Сулејман Угљанин, председник општине Прибој, Лазар Рвовић и представник фирме Негал компани из Ивањице, Владимир Кривокућа данас су у Влади Србије потписали уговор о изградњи 11 монтажних кућа у општини Прибој за расељене и избегле Бошњаке, које би требале да буду завршене за два месеца.

Прошле године, 11 породица се већ уселило у такве куће, а 21 фамилија је од Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја добила надокнаду за средства која су сами уложили у санацију кућа и помоћних објеката. "Прошле године вредност кућа била је 305 хиљада еура, док је сада 240 хиљада, такође за свих 11 објеката, што је резултат конкуренције на тендеру и избора најповољнијег понуђача", рекао је министар Угљанин. Он је додао да овај Програм није важан само за обезбеђивање крова над главом већ и као мали помак у враћању поверења Бошњака у своју државу, у којој живе. "Чека нас још пуно посла како бисмо бошњачку мањину укључили у институционални живот Србије. На томе ћемо интензивно радити и очекујемо пуно разумевање читаве Владе и државног врха наше земље.“
Председник општине Прибој, Лазар Рвовић се захвалио министру и Канцеларији на досадашњој помоћи. „Ово је одличан пример да ова Влада жели да проблеме реши, а не игнорише, као и доказ Бошњацима и другим грађанима Прибоја да Влада води рачуна о свима". Он је додао да без помоћи и енергије, воље и учешћа министра Угљанина у Влади све ово не би било могуће.
Заступник извођача, господин Кривокућа је обећао да ће се фирма трудити да се у року заврше ове куће, као и да ће упослити локалне фирме и људе, што ће на неки начин оживети крај.
Изградња ових кућа је наставак програма за повратак избеглих и расељених Бошњака из општине Прибој од 1991. до 1999. године, који је Влада Србије усвојила 2012., а финансира Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја.

11 novih kuca kornrp
Извор: Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја