banner-mosi2018

Вести

Отворен Фестивал "Дани Данила Лазовића"

У Прибоју је јуче 22. октобра почео седми по реду фестивал „Дани Данила Лазовића“, у знак сећања на великог барда југословенског и српског глумишта, прибојца, Данила Лазовића. Организатори овог значајног и све популарнијег фестивала су Дом културе „Пиво Караматијевић“ и Завичајни музеј Прибој,а покровитељ је Општина Прибој.

Опширније...

Отворена топлана на биомасу за школе у Новом Прибоју

У Прибоју је данас, 22. октобра на свечан начин пуштена у рад топлана на биомасу снаге 1,8 MW која ће грејати просторије две основне школе - ОШ "Десанака Максимовић" и ОШ "Вук Караџић" и две средње школе - Гимназију Прибој и Машинско - електротехничку школу, затим Дечји диспанзер и Амбуланту за одрасле Дома здравља у Новом Прибоју. Вредност топлане, која ће као енергент користити дрвену сечку, је 126 милиона динара, а коју је финасирала Влада Србије преко своје Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Опширније...

У Прибоју одржан јубиларни 40. Сабор лекара

Јубиларни 40.Сабор лекара југозападне Србије и северне Црне Горе одржан је у Прибоју 18. и 19. октобра, у организацији Опште Болнице и Дома здравља Прибој, а под покровитељством Министарства здравља и Општине Прибој.

Опширније...

Одржано едукативно предавање "Још увек возим"

У оквиру кампање за повећану безбедност свих учесника у саобраћају у петак, 18. октобра, у Прибоју је одржано едукативно предавање под симболичним и опомињућим називом "Још увек возим".

Опширније...

Прибоју признање на Фестивалу паметних градова - Smart City 2019

На овогодишњем Smart City festivalu, односно Фестивалу паметних градова, који је одржан 15. октобра у Белекспоцентру у Београду, Прибој је међу четири града у Србији коме је додељено признање за изузетне резултате у отварању података и уступању јавности на даљу употребу.

Опширније...

Запослен 500 радник у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој запослен је 500 радник, од почетка рада ове привредне зоне, пре непуне 4 године. Потписивању уговора јуче у турској компанији Флекс академи присуствовали су и саветници председника Србије Александра Вучића за инострана улагања, Јeрг Хескенс и Марко Пећанац који су дали свој немерљив допринос довођењу инвеститора у Слободну зону Прибој, затим председник општине Прибој Лазар Рвовић и народни посланик из нашег града Крсто Јањушевић, као и челници готово свих компанија које раде у Слободној зони Прибој.

Опширније...

Усвојен други ребаланс буџета општине Прибој

Усклађујући приходе и расходе буџета, према потребама које се очекују до краја године,одборници СО Прибој, на свом 22. заседању у овом саазиву, 16. октобра, усвојили су други ребаланс буџета општине Прибој, који је сада већи за 2,6 одсто или за 34 милиона и 504 хиљаде динара, па тако буџет локалне самоуправе у Прибоју сада износи 1.362.659.508 динара.

Опширније...

Посао ФАП-у вредан 220 милина динара

Прибој и ФАП у уторак, 15.октобра, посетио је министар одбране у Влади Србије Александар Вулин са сарадницима. Министар Вулин поново је, у кратком року, посетио Фабрику аутомобила Прибој, где је потписан нови уговор о репарацији и унапређењу борбених оклопних возила Војске Србије вредан 220 милиона динара. Овај посао је нови технолошки искорак прибојског ФАП-а, посао је врло сложен и одговоран и потврђује поверење Војске Србије у ФАП, његово руководство, инжењере и раднике.

Опширније...

У Прибоју 40. Сабор лекара југозападне Србије и северне Црне Горе

Јубиларни 40. Сабор лекара југозападне Србије и северне Црне Горе одржаће се у Прибоју 18. и 19. октобра, у организацији Дома здравља и Болнице Прибој, а под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Општине Прибој.

Опширније...

Заказана 22. седница Скупштине општине

22. седница Скупштине општине Прибој ће се одржати 16. октобра 2019. године (среда) у 10 часова у малој сали Дома културе "Пиво Караматијевић".

Опширније...

Поткатегорије