banner-simboli i dan opstine

Вести

Одржана обука "Уштеде енергије као резултат управљања подацима" и јавна консултација са грађанима Прибоја

У среду 21. фебруара у прибојском Дому културе, одржана је обука „Уштеде енергије као резултат управљања подацима“ за енергетске менаџере из Златиборског региона. Обуку су организовали Мрежа добре енергије, Регионална развојна агенција "Златибор" и Општина Прибој.

Опширније...

Ускоро потпуна обнова и реконстукција објеката Машинско-електротехничке школе и ОШ "Десанка Максимовић" у Прибоју

Влада Републике Србије, кроз своју Канцеларију за управљање јавним улагањима, уложиће у општину Прибој још око 407 милиона динара. Овај новац одобрен је у оквиру Програма обнове и унапређења објеката јавне намене, у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите, те ће средства обезбеђена из међународне развојне помоћи, финансијских и нефинансијских донација и кредита, као и из буџета Републике Србије, бити утрошена за потпуну реконструкцију објеката Машинско-електротехничке школе и ОШ "Десанка Максимовић" у Прибоју.

Опширније...

Изабран лого за 55. МОСИ 2018 у Прибоју

Комисија за избор лога за 55. МОСИ Прибој 2018, данас је након прегледа свих доспелих предлога, за чије достављање је рок био 8. фебруар, донела одлуку о избору најбољег идејног решења. Седница Комисије одржана је у сали за венчања Општинске управе у 10:30 часова, где је након бодовања одлучено да лого за 55. Међуопштинске омладинске спортске игре Прибој 2018, буде предлог архитекте Дамира Диздаревића, који је под шифром "БИЋ 2018", добио највише бодова.

Опширније...

Енергетска ефикасност у домаћинствима: Позив за учешће у јавним консултацијама са грађанима Прибоја

Општина Прибој, Мрежа добре енергије и Регионална развојна агенција Златибор организују консултације са заинтересованим грађанима на тему уштеда енергије и смањења трошкова у домаћинствима применом мера енергетске ефикасности. Консултације ће бити обављене у четвртак 22. фебруара, у периоду од 14 часова до 16 часова, у Дому културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју.

Опширније...

Јавни конкурс за финансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2018. годину са територије општине Прибој

Комисија за спровођење јавног конкурса расписује Јавни конкурс за финансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2018. годину, са територије општине Прибој.

Опширније...

Прибој добија основне академске студије на даљину

Данас су просторије Општинске управе Прибој посетили су представници Факултета за пословне студије и право Београд и Факултета за стратешки и оперативни менаџмент Београд, секретар Бојан Здравковић и запослене Јована Здравковић и Тијана Спајић.

Опширније...

Договорена подршка општини Прибој у решавању проблема у оквиру заштите животне средине

Данас је делегација Општине Прибој коју су чинили председник Општине Лазар Рвовић, председник Скупштине општине Борис Мрдовић и директор ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, Здравко Пешут, боравила у радној посети Министарству заштите животне средине. Делегација се том приликом састала са ресорним министром Гораном Триваном и његовим сарадницима.

Опширније...

Трибина „Слободарске традиције Србије“ у Дому културе

У Малој сали прибојског Дома културе у среду 07. фебруара одржаће се трибина историчара проф. др Предрага Марковића на тему „Слободарске традиције Србије“.

Опширније...

Мехо Омеровић у Прибоју: Наставак програма за повратак избеглих и интерно расељених лица

Општину Прибој данас је посетио народни посланик и председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине, Мехо Омеровић. Он се у Прибоју састао са председником Општине и његовим сарадницима, као и представницима села у којима се до 2015. године спроводио Програм Владе Републике Србије за повратак избеглих и расељених Бошњака у општини Прибој у периоду од 1991. до 1999. године. Тема састанка била је сарадња у даљој реализацији активности овог програма, како би се мањинска и људска права у општини Прибој довела на још бољи ниво.

Опширније...

Данас је дан општине Прибој

Данас је Дан општине Прибој, дан када се Прибој први пут помиње у Повељи Краља Фридриха III, која је издата 20. јануара 1448. године по Јулијанском календару, односно 2. фебруара по Грегоријанском.

Опширније...

Поткатегорије