banner-simboli i dan opstine

Вести

Завршена реконструкција операционих сала у Општој болници Прибој

У прибојској Општој болници данас је званично завршена прва фаза радова на реконструкцији операционог блока, односно две операционе сале, којима је ово прво реновирање након 50 година. Средства за реконструкцију операционог блока у вредности од око 3 милиона динара, обезбедило је ресорно министарство преко Здравственог центра Ужице, док локална самоуправа финансира рад ужичких хирурга, који ће у овим салама вршити неке од захтевнијих хирушких подухвата и истовремено едуковати прибојске колеге.

Опширније...

Почела реконструкција операционих сала у Општој болници Прибој

У прибојској Општој болници, прошле недеље започети су радови на реконструкцији обе операционе сале, којима ће ово бити прво озбиљно реновирање после скоро 50 година. Средства за реконструкцију операционог блока хирушког одељења у вредности од два и по милиона динара, одобрило је Министарство здравља преко Здравственог центра Ужице.

Опширније...

Одборнице СО подржале иницијативу за изградњу сигурне куће

Поводом светске кампање "16 дана активизма против насиља над женама", коју је обележило преко 1700 организација у преко 100 држава света, Удружене жене Златиборског округа организовале су заједничке акције у свих десет локалних самоуправа Златиборског округа под слоганом: "Удружене жене Златиборског округа за регионалну сигурну кућу, СОС телефон, Фонд за жене и примену Истанбулске конвенције." Акцији су се придружиле и жене из политичких партија које партиципирају у локалној скупштини.

Опширније...

Прибој преузео председавање Сталним комитетом и Скупштином МОСИ

У четвртак 30. новембра, у Прибоју је одржана 6. седница Сталног комитета 54.МОСИ а уједно и 1. седница 55. МОСИ Прибој, након чега је одржана и 6. седница Скупштине 54. МОСИ и 1. седница 55. МОСИ 2018.

Опширније...

45. Лимске вечери поезије од 13. до 15. децембра

Средина децембра месеца у прибојском Дому културе резервисана је за песнике средњошколце када ће се одржати 45. Лимске вечери поезије. Ова традиционална манифестација планирана је за период од 13. до 15. децембра, а млади песници ће се такмичити за штампање збирке поезије, што је и награда за лауреата манифестације.

Опширније...

Општина Прибој потписник Меморандума о разумевању за побољшање енергетске ефикасности

Представници 29 општина у Србији потписали су у уторак 28. новембра, Меморандум о разумевању са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) како би побољшали енергетску ефикасност и искористили потенцијал локално расположиве биомасе. Реч је о локалним самоуправама које имају између 20 и 40 хиљада становника и које су изабране на основу Јавног позива објављеног у августу ове године, међу којима је и општина Прибој.

Опширније...

Прелиминарна ранг листа подносилаца захтева за доделу стипендија за талентоване студенте (школска 2017/2018. година)

На основу члана 12. Одлуке о стипендирању талентованих студената (“Службени лист општине Прибој “, бр. 8/2013 и 4/2014)  Општинско веће општине Прибој  дана 27.11.2017. године на седници одржаној телефонским путем потврђује:  Прелиминарну ранг листу

Опширније...

Асфалт у Валовљу према Равни

Претходних дана, засеок Равни у месној заједници Саставци, добио је асфалт. Ради се о скретању са општинског пута Саставци - Крајчиновићи, према Јевтовом гробу.

Опширније...

Јавни позив За доделу једнократне новчане помоћи избеглим и расељеним лицима на територији општине Прибој

На основу чалана 9. Правилника о условима и критеријумима за доделу једнократне новчане помоћи избеглим и расељеним лицима Комисија за доделу једнократне новчане помоћи расписује ЈАВНИ ПОЗИВ За доделу једнократне новчане помоћи избеглим и расељеним лицима на територији општине Прибој.

Опширније...

Премијера представе "Генерална проба самоубиства"

Дом културе "Пиво Караматијевић" вас позива на премијеру представе "Генерална проба самоубиства" у извођењу глумаца Аматерске позоришне сцене из Прибоја. Представа је рађена по тексту Душана Ковачевића, а у режији Тијане Васић.

Опширније...

Поткатегорије